Щодо звільнення Криму відбувається певна активізація – Буданов

Читать на русском
ЗСУ атакують окупований Крим, в тому числі, знищують системи ППО росіян. Це допоможе як в деокупації півострова, так і в загальному спротиву ворогу.
Фото: Howard Altman

Події, що відбуваються у Криму приблизно з середини серпня, опосередковано вказують на подальший перебіг українського наступу.

Про це керівник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов сказав в інтерв'ю The Drive.

Журналіст запитав у Буданова, чи поверне Україна Крим цього року.

«Наша контрнаступальна операція розпочалася на початку літа і триває досі. Я не головнокомандувач Генштабу, але ви, ймовірно, помітили, що з середини серпня відбувається певна активізація щодо Криму. Це може опосередковано підказати вам відповідь на ваше запитання», – сказав очільник розвідки.

Він зазначив, що ЗСУ вражають військову інфраструктуру та військові об'єкти в окупованому Криму, а також інфраструктуру загарбників. Крім того, за його словами, ураження російських сил ППО на півострові «має значно ширший ефект», ніж просто знищення техніки.

«Перш за все, самі системи ППО – це дуже дороге обладнання. Для їх виробництва під прапором рф потрібно багато часу, оскільки зараз ця техніка залучена в бойових діях проти України, а ще у захисті Москви. Вони забрали засоби протиповітряної оборони звідусіль», – сказав Буданов.

До того, підкреслив головний розвідник, удари по давно окупованій території демонструють нездатність російської ППО відбивати атаки. А це б'є по привабливості російських систем на міжнародному ринку.

Нагадаємо, глава української розвідки Кирило Буданов розповів, скільки російських військових загинули внаслідок удару ЗСУ по Севастополі.

22 вересня командувач оперативно-стратегічного угрупування військ «Таврія» Олександр Тарнавський заявив, що удари по Криму мають значення для контрнаступу ЗСУ.

Раніше Кирило Буданов зазначив, що до зими ЗСУ можуть розірвати сухопутний коридор росії з Кримом.

Також він говорив, що контрнаступ України продовжиться і взимку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: