МЗС працює над поверненням світових брендів в Україну – Кулеба

Читать на русском
В МЗС працюють, щоб відомі світові бренди, які закрили магазини в Україні після початку повномасштабного вторгнення рф, повернулися.
Фото EPA

В МЗС працюють, щоб відомі світові бренди, які закрили магазини в Україні після початку повномасштабного вторгнення рф, повернулися.

Про це розповів міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в інтерв'ю Наталії Мосейчук.

Удар по репутації: які компанії потрапили до списку міжнародних спонсорів війниУкраїна визнала 38 світових компаній міжнародними спонсорами війни через роботу у росії. Динаміка поповнення списку на інфографіці.

За словами Кулеби, McDonald's повернувся в Україну після того, як він провів телефонну розмову з держсекретарем США Ентоні Блінкеном.

«Так, я подзвонив Блінкену з інших питань і в кінці кажу: «Тоні, а що за не порядок? Що це за ставлення таке до нас». І так воно почало до нас потрохи повертатися», – сказав він.

При цьому Кулеба наголошує, що МЗС працює над поверненням інших світових брендів в Україну. Мова йде про Ikea, H&M та Zara.

«Ми працювали над Ikea, H&M, Zara, оці всі бренди базові, які мають бути... Так, я вважаю, що чим більше тут, в Україні, буде міжнародного бізнесу працювати, тим більше впевненості в перемозі це додаватиме», – додав міністр.

Нагадаємо, станом на серпень було відомо, що найбільші європейські компанії зазнали щонайменше 100 млрд євро прямих збитків від своєї діяльності в росії після початку повномасштабного вторгнення в Україну

Також нещодавно повідомляли, що найбільша у світі криптовалютна біржа Binance продає свій бізнес компанії CommEX та йде з росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: