Європейські компанії втратили 100 млрд євро в росії після початку війни – FT

Читать на русском

Найбільші європейські компанії зазнали щонайменше 100 млрд євро прямих збитків від своєї діяльності у росії після повномасштабного вторгнення в Україну.
Financial Times

Найбільші європейські компанії зазнали щонайменше 100 млрд євро прямих збитків від своєї діяльності в росії після початку повномасштабного вторгнення в Україну.

Про це повідомляє Financial Times із посиланням на фінансові звіти 600 європейських груп.

У 176 європейських компаній видання зафіксувало знецінення активів, витрати, пов'язані з обміном валюти та інші разові витрати в результаті продажу, закриття або скорочення російського бізнесу.

При цьому загальна цифра не включає непрямих макроекономічних наслідків повномасштабної війни, таких як більш висока вартість енергії та товарів.

Найбільших втрат зазнала нафтогазова галузь, де лише три компанії — BP, Shell і TotalEnergies — повідомили про сукупні збитки у розмірі 40,6 млрд євро. Проте збитки було компенсовано за рахунок високих цін на нафту та газ.

Фінансові компанії, включаючи банки, страхові та інвестиційні компанії зазнали збитків на суму 17,5 млрд євро, комунальна галузь – 14,7 млрд євро, промисловість, у тому числі автомобільна – 13,6 млрд євро.

Нагадаємо, за даними ЗМІ, німецькі компанії протягом минулого року перерахували до російського бюджету більше грошей, ніж фірми з будь-якої іншої країни ЄС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: