Правляча партія Грузії не підтримала у ПАРЄ резолюцію про визнання рф диктатурою – ЗМІ

Читать на русском
За відповідну резолюцію в ПАРЄ проголосувала тільки представниця опозиційної партії Кетеван Туразашвілі, а члени політичної партії не брали участі в голосуванні.
Укрінформ

Правляча партія Грузії не голосувала у Парламентській асамблеї Ради Європи за резолюцію, де росію визнають диктатурою і закликають не визнавати володимира путіна легітимним президентом після завершення його каденції.

Про це повідомляє «Ехо Кавказу».

Як зазначається, за відповідну резолюцію в ПАРЄ проголосувала тільки представниця опозиційної партії «Громадяни» Кетеван Туразашвілі, а члени політичної партії «Грузинської мрії» не брали участі в голосуванні.

Від 9 днів до 14 років: скільки тривають війни путінської росіїНайдовша війна путінської росії триває понад 14 років, найкоротша тривала 9 днів. Більше – на інфографіці.

Глава делегації «Грузинської мрії» в ПАРЄ Іраклій Чіковані розповів, що частина представників партії влади перебувають у Польщі як спостерігачі на парламентських виборах, що відбудуться 15 жовтня, а в нього самого нібито були «інші справи». Однак він додав, що в попередні роки грузинські депутати також у різному складі були присутніми на голосуваннях у ПАРЄ.

Чиновник заявив, що для Грузії є сенс щось обговорювати з рсією або про неї «тільки через одне завдання - відновлення територіальної цілісності та становище наших громадян на окупованих територіях».

Водночас відповідаючи на запитання журналістів про те, чи згоден він сам, що рф стала диктатурою, Чіковані заявив, що в росії «є проблеми, пов'язані з повноцінною дією демократії».

Нагадаємо, вчора Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила резолюцію, в якій закликала держави-члени визнати володимира путіна нелегітимним після закінчення його нинішнього президентського терміну та припинити всі контакти з ним, за винятком гуманітарних та з метою досягнення миру.

А рік тому ПАРЄ також ухвалила резолюцію на підтримку України та визнала російський режим терористичним.

Також у листопаді 2022-го Європейський парламент ухвалив резолюцію про визнання росії державою-спонсором тероризму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: