Грузія назвала причини, через які не змогла проголосувати за українську резолюцію в ПАРЄ

Читать на русском
У «Грузинській мрії» заявили, що у них заздалегідь були куплені зворотні квитки і тому вони не змогли бути присутніми на голосуванні.
Фото: PACE

Грузинська делегація не змогла бути присутньою на голосуванні щодо резолюції Парламентської асамблеї Ради Європи, яка визнає насильницьке переміщення українських дітей до росії геноцидом.

Про це повідомляє видання Новини Грузія.

Союзник чи ні: яку позицію зайняла Грузія у війні рф проти УкраїниЧим Грузія допомогла Україні за час повномасштабної війни і в чому відмовила – на інфографіці. Тбілісі відмовився вводити санкції проти росії та надавати Україні військову допомогу.

У «Грузинській мрії» заявили, що у них заздалегідь були куплені зворотні квитки і тому вони не змогли бути присутніми на голосуванні.

«Зворотні квитки були куплені за кілька тижнів, тому що у нас був конкретний порядок денний. Те, що ми до чогось спеціально не приєднуємося, - це домисли», - сказав член делегації Гіві Міканадзе.

Але інший, Бека Давітуліані, не виключив, що «в резолюції було написано ще щось, що вони не підтримують».

«Наприклад, в одній із колишніх резолюцій йшлося не лише про підтримку України, а й про те, щоб звільнити Саакашвілі. Тоді наша делегація сказала, що підтримає резолюцію, якщо забрати цей пункт. Але його не прибрали, і ми не змогли підтримати резолюцію» - сказав він.

Нагадаємо, 27 квітня Парламентська асамблея Ради Європи визнала геноцидом депортацію та насильницьке переміщення українських дітей на територію росії. Також ПАРЄ визнала самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка причетним до примусового переміщення дітей та дорослих із окупованих територій України.

А у січні Парламентська асамблея Ради Європи підтримала резолюцію, яка закликає до створення спеціального трибуналу для вищого політичного і військового керівництва росії та Білорусі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: