Білорусь звинуватила вертоліт ЗС Польщі у порушенні кордону

Читать на русском
У Мінську заявили, що вертоліт Мі-24 Збройних сил Польщі на гранично малій висоті перетнув державний кордон Білорусі.
Ілюстративне фотоmil.in.ua

Польський військовий вертоліт Мі-24 сьогодні, 1 вересня, нібито порушив білоруський кордон, залетівши на глибину до 1200 метрів у Гродненську область.

Про це повідомляє Державний прикордонний комітет Республіки Білорусь на сторінці у Фейсбуці.

«Вдень 1 вересня білоруські прикордонники зафіксували порушення повітряного простору Білорусі з боку Польщі в Берестовицькому районі Гродненської області», - йдеться у повідомленні.

У Мінську заявили, що вертоліт Мі-24 Збройних сил Польщі на гранично малій висоті перетнув державний кордон, залетів на глибину до 1200 метрів на територію Білорусі, а потім повернувся назад.

«Щодо цього інциденту поінформовано польську сторону», - додали у Комітеті.

Варто зазначити, що напередодні два бойові вертольоти Білорусі Мі-8 та Мі-24 порушили державний кордон Польщі. Вони пролетіли над одним з польських сіл під час «навчань».

У Міноборони Польщі підтвердили інцидент та доручили посилити охорону кордону з Білоруссю. Біля кордону розмістили бойові гелікоптери, які за потреби готові відкрити вогонь.

Нагадаємо, Польща разом з країнами Балтії готова до конкретних кроків у разі виникнення серйозних інцидентів на своїх кордонах. У випадку провокацій зі сторони Мінська, країна закриє всі пункти перетину кордону Білорусі з Європою.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: