Могла бути провокація: у ДПСУ прокоментували інцидент з гелікоптером на кордоні Польщі та Білорусі

Читать на русском
Українські прикордонники не виключають, що інцидент з гелікоптером на кордоні Польщі та Білорусі, міг бути провокацією.
mediacenter org ua

Українські прикордонники не виключають, що інцидент з гелікоптером на кордоні Польщі та Білорусі, міг бути провокацією.

Про це повідомив речник Державної прикордонної служби України Андрія Демченка в етері телемарафону.

«Примітно, що Білорусь постійно нагнітає або маніпулює по різних напрямках кордону і з країнами, якими вона межує. Треба бути уважними до того, що говорить Білорусь, звинувачуючи різні країни», – заявив він.

Демченко нагадав, зокрема, й про ситуацію з мігрантами на кордоні Білорусі та країн ЄС. При цьому він наголосив, що наразі біля українських кордонів спроб створити провокацію з боку Білорусі не фіксують.

«Що наших кордонів. Ми не фіксуємо спроб створити провокацію з боку Білорусі. Але попри все, підрозділи прикордонної служби та інших Сил оборони добре розуміють, якою небезпечною може бути ситуація з Білоруссю, яка підтримує росії. Тому вони готові до розвитку будь-якої ситуації», – додав речник.

Нагадаємо, Білорусь звинуватила вертоліт ЗС Польщі у порушенні кордону. Мі-24 на гранично малій висоті нібито залетів на глибину до 1200 метрів й повернувся назад. Варшава ж заперечила звинувачення.

Моніторингова група «Білоруські Гаюн» заявляла, що повітряний простір Білорусі 1 вересня було порушено, однак не доведено, що це був саме польський вертоліт.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: