Гутцайт припустив, що росію можуть повернути до МОК за однієї умови

Читать на русском
Росію можуть повернути до Міжнародного олімпійського комітету, але тільки якщо вона виконає певну умову.
Фото Слово і діло

Росію можуть повернути до Міжнародного олімпійського комітету, якщо вона виключить олімпійські ради тимчасово окупованих територій України зі складу Олімпійського комітету рф.

Таку думку висловив президент Національного олімпійського комітету України, міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт у ефірі телемарафону у п'ятницю, 13 жовтня.

Які країни підтримують відсторонення росії та Білорусі від Олімпіади в ПарижіМайже 40 країн, включно з Україною, виступили проти участі російських та білоруських спортсменів в Олімпійських іграх-2024 у Парижі – список.

Зокрема, у нього запитали: чи діє зупинення членства доти, доки росія не виключить олімпійські ради окупованих територій зі складу ОКР.

«Якщо вони це зроблять, якщо вони почнуть жити та працювати за правилами, як працює весь світ та спортивна міжнародна дипломатія, як працює Міжнародний олімпійський комітет. Якщо вони це змінять, вони не порушуватимуть Хартію міжнародного олімпійського комітету, то я так розумію, що це призупинення буде знято», – сказав Гутцайт.

Нагадаємо, 12 жовтня Міжнародний олімпійський комітет позбавив членства Олімпійський комітет рф. Причиною стало самовільне включення до ОКР олімпійських рад на тимчасово окупованих територіях України.

Раніше повідомлялося, що спортсменів із росії допустили до участі в Паралімпіаді-2024.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: