Сейсмологи заявили, що біля газопроводу між Фінляндією та Естонією був вибух

Читать на русском
Сейсмологи зафіксували вибух біля берегів Фінляндії в ніч, коли вийшов з ладу газопровід Balticconnector.
цензор.нет

Норвезький неурядовий дослідницький інститут (NORSAR) зафіксував ознаки вибуху вздовж фінського узбережжя Балтійського моря вночі 8 жовтня. Ймовірно, внаслідок цього газогін Balticconnector зазнав пошкоджень і вийшов з ладу на кілька місяців.

Про це повідомляється на сайті NORSAR.

Аварія чи саботаж: що сталося з газопроводами «Північний потік»Що сталося з російськими газопроводами Північний потік та які є версії аварії – на інфографіці.

Загідно з даними норвезьких сейсмологів, джерело вибуху розташовувалося приблизно за 40 км від естонського Палдіскі. За оцінками, сила зафіксованого поштовху становила 1 бал, що менше, ніж внаслідок вибуху на «Північному потоці» у вересні 2022 року.

Зазначається, що оцінки, місця, і магнітуди можуть бути неточними і наразі триває подальший аналіз даних.

Як відомо, в ніч на 8 жовтня було виявлено несправність у кабелі зв'язку газопроводу між Фінляндією та Естонією. За оцінками влади, газопровід вийшов з ладу на кілька місяців. При цьому ЗМІ повідомляють, що за пошкодженням газопроводу могла стояти країна-агресор росія.

Нагадаємо, що російські газопроводи «Північний потік» та «Північний потік-2» були підірвані наприкінці вересня 2022 року.

Раніше інцидент вже назвали диверсією, а країна-агресор вимагала проведення «міжнародного розслідування» вибуху, в чому їй було закономірно відмовлено.

Також «Слово і діло» спробувало розібратися в тому, чи є в історії зі знищенням ПП/ПП-2 «український слід» і кому насправді було б вигідно підірвати газопроводи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: