Соціологи з'ясували, скільки українців підтримують проведення виборів під час війни

Читать на русском
Майже дві третини українців не підтримують проведення виборів під час війни, за – 15 відсотків опитаних.
Фото: 5 канал

Лише 15% українців позитивно ставляться до ідеї проведення виборів до закінчення війни. Негативно до цього ставляться 64% опитаних, 21% – не визначились.

Це дані соціологів із Центру Разумкова.

Шмигаль відповів, чи передбачені у бюджеті-2024 кошти на проведення виборівПроєкт бюджету України на 2024 рік не передбачає видатків на проведення президентських чи парламентських виборів. Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Найчастіше негативне ставлення до проведення виборів під час війни українці обґрунтовують відсутністю у держави коштів (36%); тим, що це суперечить законодавству (32%); складнощами із забезпеченням безпеки виборців (31%); неможливістю дотриматися стандартів демократичності (29%); проблемами із голосуванням переселенців та біженців (24%), військових (22,5%).

Українці, які виступають за проведення виборів, незважаючи на війну, обґрунтовують це необхідністю підтримувати демократію (6%) чи продемонструвати її світові (5%), необхідністю змінити чи оновити владу (по 5%).

Соціологи також з'ясували, що якщо вибори відбудуться, 15% опитаних голосуватимуть на них за вже існуючі політичні партії, 24% — за новостворені політичні сили.

Нагадаємо, раніше президент Володимир Зеленський назвав дві умови для проведення виборів під час воєнного стану.

Він також відповів, чи має намір балотуватися на другий термін.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: