САП просить відсторонити мера Сум від посади

Читать на русском
Антикорупційний суд розгляне клопотання органів правопорядку про відсторонення від посади Сумського міського голови.
Олександр Лисенкофото: Facebook

Спеціалізована антикорупційна прокуратура просить відсторонити Олександра Лисенка від посади міського голови Сум. Його підозрюють в одержанні 2,13 млн грн неправомірної вигоди.

Про це повідомляє прес-служба САП.

«9 жовтня 2023 року прокурор САП подав до Вищого антикорупційного суду клопотання про відсторонення від займаної посади мера міста Суми, якого спільно з директором департаменту інфраструктури Сумської області викрито на проханні та одержанні неправомірної вигоди в особливо великому розмірі. Про розгляд указаного клопотання буде повідомлено додатково», – інформує прокуратура.

Раніше ВАКС заарештував мера Сум Олександра Лисенка з альтернативою 3 млн грн застави. У разі внесення коштів він вийде зі слідчого ізолятора під процесуальні обов'язки.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру меру Сум та директору департаменту міськради. За версією слідства, мер Сум Олександр Лисенко спільно з директором департаменту інфраструктури Олександром Журбою вимагали неправомірну вигоду за вирішення питання про встановлення виконавчим комітетом міськради для юридичної особи нового економічно обґрунтованого тарифу на поводження з побутовими відходами та нестворення штучних перешкод у здійсненні господарської діяльності підприємством.

Упродовж листопада 2022 – жовтня 2023 року слідство задокументувало одержання особами неправомірної вигоди у загальній сумі 2 130 000 грн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: