Справа мера Сум: суд заарештував директора департаменту міськради

Читать на русском
Антикорупційний суд підтримав клопотання детектива НАБУ про застосування запобіжного заходу до посадовця Сумської міськради.
Олександр Журба

Вищий антикорупційний суд узяв під варту директора департаменту інфраструктури Сумської міської ради Олександра Журбу, якого НАБУ і САП спільно з міським головою Сум Олександром Лисенко підозрюють у проханні та одержанні 2,13 млн грн неправомірної вигоди.

Про це повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

«4 жовтня 2023 року слідчий суддя ВАКС частково задовольнив клопотання НАБУ, погоджене прокурором САП, та обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення 1 476 200 грн застави директору департаменту інфраструктури Сумської міської ради, який спільно з мером міста Суми підозрюється у проханні та одержанні неправомірної вигоди в особливо великому розмірі, а саме 2 130 000 грн. У разі внесення застави на особу буде покладено відповідні процесуальні обов'язки», – інформує САП.

Раніше ВАКС заарештував мера Сум Олександра Лисенка з альтернативою 3 млн грн застави. У разі внесення коштів він вийде зі слідчого ізолятора під процесуальні обов'язки.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру меру Сум та директору департаменту міськради. За версією слідства, мер Сум Олександр Лисенко спільно з директором департаменту інфраструктури Олександром Журбою вимагали неправомірну вигоду за вирішення питання про встановлення виконавчим комітетом міськради для юридичної особи нового економічно обґрунтованого тарифу на поводження з побутовими відходами та нестворення штучних перешкод у здійсненні господарської діяльності підприємством.

Упродовж листопада 2022 – жовтня 2023 року слідство задокументувало одержання особами неправомірної вигоди у загальній сумі 2 130 000 грн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: