Суд обрав запобіжний захід міському голові Сум

Читать на русском
Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід меру Сум Олександру Лисенку, якого підозрюють в отриманні хабара в особливо великому розмірі.
Фото: facebook.com/LisenkoOleksandr

Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід меру Сум Олександру Лисенку, якого підозрюють в отриманні хабара в особливо великому розмірі.

Про це повідомляє портал Суспільне в Telegram.

Згідно з рішенням суду, Лисенко перебуватиме у СІЗО до 2 грудня з можливістю внесення застави у розмірі 3 млн гривень.

У разі внесення застави на чиновника буде покладено відповідні процесуальні обов'язки.

Лисенко вже прокоментував ситуацію із можливим отриманням хабара. За його словами, він не отримував жодних коштів «ні під час обшуку, ні під час затримання».

«Цих грошей я не бачив, не отримував і поряд з ними не знаходився. З фото можна подумати, що я був поряд із тією машиною, де були гроші. Але це не відповідає дійсності», - заявив міський голова Сум.

Нагадаємо, правоохоронці спіймали мера Сум, а також директора Департаменту інфраструктури Сумської області на хабарі 2 жовтня. За даними СБУ та НАБУ, чиновники вимагали 2 млн 130 тисяч грн від місцевих підприємців за безперешкодне ведення бізнесу у місті.

3 жовтня чиновникам оголосили підозру за ч. 4 ст. 368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки чи отримання неправомірної вигоди).

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: