Блінкен розповів про підготовку до передачі Україні конфіскованих активів росії

Читать на русском
США та Євросоюз визначають юридичні можливості використання заморожених російських активів для допомоги та відновлення України.
Фото: my.ua

США та союзники оцінюють варіанти використання та передачі Україні 300 млрд доларів заморожених активів російської федерації. Більша частина цих коштів перебуває в Європі.

Про це заявив держсекретар США Ентоні Блінкен під час виступу в Університеті Техасу.

«Це близько 300 мільярдів доларів, і більша частина з них знаходиться в Європі, а не в США. Тому ми аналізуємо, які правові повноваження є у США та Європи, аби дійсно використовувати ці активи для України», – пояснив держсекретар США.

Посадовець наголосив, що росіяни повинні заплатити за відновлення України, а використання заморожених активів може бути одним із цілком реальних способів це зробити.

«Я вважаю, що якщо ти знищив щось, ти повинен за це заплатити. Так і у випадку з росіянами. Ці активи є одним зі способів це зробити», – наголосив Блінкен.

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський анонсував створення оборонного фонду за рахунок російських активів.

Також повідомлялося, що кандидат у президенти Фінляндії Оллі Рен запропонував направити заморожені активи росії на відновлення України.

Раніше стало відомо, що США наклали арешт на російські активи за кордоном на понад мільярд доларів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: