Пентагон активно взаємодіятиме з Конгресом для підтримки України

Читать на русском
Міністерство оборони США продовжить активно взаємодіяти з конгресменами й сенаторами, аби вони якомога скоріше ухвалили необхідні закони для продовження військової підтримки України.
Фото: Getty Images

Міністерство оборони США має намір активно взаємодіяти з Конгресом США, щоб якнайскоріше відновити військову підтримку України у боротьбі із агресором.

Про це заявив речник Пентагону генерал Патрік Райдер, передає Укрінформ.

Який обсяг військової допомоги надали США Україні з початку повномасштабної війниВійськова підтримка України від США під час повномасштабної війни – на інфографіці Слово і діло.

«Безперечно, ми просуваємося далі, і ми потребуватимемо фінансування від Конгресу. Ми продовжимо співпрацювати з Конгресом, з представниками обох партій, аби відстояти потрібне нам фінансування», – сказав Райдер.

Він зауважив, що наразі в бюджеті залишилось 5,4 млрд доларів на підтримку України, а також близько 1,6 млрд доларів на поповнення запасів Пентагону, використаних у пакетах допомоги Україні.

Райдер запевнив, що цього вистачить на виділення нових пакетів у найближчій перспективі.

Нагадаємо, 30 вересня Кевін Маккарті вилучив 6 мільярдів доларів на підтримку України із законопроєкту про тимчасове фінансування уряду США, щоб ухвалити документ і уникнути «шатдауну».

Сенат США слідом за Палатою представників схвалив проєкт тимчасового фінансування уряду терміном на 45 днів, який не містить фінансування допомоги Україні.

Також 2 жовтня стало відомо про те, що у Білому домі анонсували новий пакет допомоги для України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: