Пентагон може передати Україні зброї ще на 5,4 млрд доларів – деталі

Читать на русском
Ця сума приблизно еквівалентна вартості зброї, яку адміністрація Байдена надіслала в Україну за останні шість місяців.
ArmyInform

Станом на 3 жовтня у Пентагона є можливість поставити Україні зброї з власних складів ще на 5,4 млрд доларів.

Про це повідомляє видання Голос Америки.

Який обсяг військової допомоги надали США Україні з початку повномасштабної війниВійськова підтримка України від США під час повномасштабної війни – на інфографіці Слово і діло.

У скарбниці Пентагону залишилося понад 5,2 мільярда доларів, щоб надати Україні зброю та іншу безпекову допомогу, навіть після того, як Конгрес відмовився включити додаткові кошти на війну в законопроєкт.

Видання пише, що зараз США можуть здійснювати поставки зі своїх складів на цю суму, щоб забезпечити термінові потреби ЗСУ на полі бою.

Як зазначається, ці 5,2 мільярда доларів приблизно еквівалентні вартості зброї, яку адміністрація Байдена надіслала в Україну за останні шість місяців.

Рахунок, який Сполучені Штати використовували для багаторічної програми модернізації української армії та її приведення у відповідність до стандартів НАТО, зараз має нульовий залишок, повідомляє видання WSJ.

Нагадаємо, у Білому домі анонсували новий пакет допомоги для України.

На вихідних, щоб уникнути шатдауну, США ухвалили тимчасовий бюджет, в якому не передбачено допомоги Україні. Президент Джо Байден підписав бюджет, але зазначив, що за жодних обставин не можна допустити перебої у підтримці України.

У Міністерстві закордонних справ України заявили, що тимчасовий бюджет США не зупинить надходження допомоги, яку було оголошено раніше.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: