НАБУ викликало на допит ексзаступника голови міграційної служби

Читать на русском
У Національному бюро оприлюднили повістки про виклик двох підозрюваних у справі за підозрою двох експосадовців ДМС.
Сергій Донськийфото: ДМС

Національне антикорупційне бюро викликало на допит колишнього заступника голови Державної міграційної служби Сергій Донського і підприємця Салгерея Салгереєва у справі про заволодіння понад 88 млн грн ДМС.

Відповідні повістки про виклик оприлюднені на сайті НАБУ, повідомляє «Слово і діло».

«Повістка про виклик Донського Сергія Миколайовича. Вам необхідно прибути 10.10.2023 року об 10:00 до НАБУ для допиту у якості підозрюваного у кримінальному провадженні та отримання клопотання про обрання запобіжного заходу... Повістка про виклик Салгереєва Салгерея Маматгерейовича. Вам необхідно прибути 10.10.2023 року об 14:00 до НАБУ для допиту у якості підозрюваного у кримінальному провадженні та отримання клопотання про обрання запобіжного заходу», – йдеться в документах.

Раніше Вищий антикорупційний суд застосував запобіжний захід до колишнього начальника управління ДМС.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру ексзаступнику голови ДМС, ексначальнику управління служби та підприємцю. НАБУ і САП викрито схему заволодіння коштами ДМС. Слідство встановило, що у 2015 році міграційна служба отримала від держави будівлю у центрі Києва для облаштування в ній центрального офісу служби. Бізнесмен, який тривалий час перебував у «дружніх» стосунках з представниками ДМС та іншими можновладцями, організував тривалу схему розкрадання бюджетних коштів з використанням підконтрольних осіб у структурі міграційної служби.

Для реалізації злочинного задуму бізнесмен залучив начальника господарської частини ДМС, а потім і заступника голови ДМС, які замість належного виконання своїх обов’язків з корисливих мотивів сприяли заволодінню коштами. В результаті реалізації схеми, бюджету заподіяно збитків на суму понад 88 млн грн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: