Заволодіння 88 млн грн: суд визначив заставу експосадовцю міграційної служби

Читать на русском
Антикорупційний суд частково підтримав клопотання детектива НАБУ про застосування запобіжного заходу до підозрюваного.

Вищий антикорупційний суд визначив 805 200 грн застави колишньому начальнику Управління ресурсно-господарського забезпечення та капітального будівництва Державної міграційної служби. НАБУ і САП підозрюють його в причетності до заволодіння понад 88 млн грн державного органу.

Про це повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

У САП не зазначають прізвище фігуранта, проте, за інформацією «Слово і діло», йдеться про Володимира Вакалюка. Саме він обіймав цю посаду на час інкримінованих подій.

«27 вересня 2023 року за клопотанням детективів НАБУ, погодженим прокурором САП, слідчий суддя ВАКС обрав запобіжний захід одному з підозрюваних у справі щодо заволодіння понад 88 млн грн під час реконструкції адміністративної будівлі ДМС, а саме ексначальнику Управління ресурсно-господарського забезпечення та капітального будівництва. Суд частково задовольнив клопотання та обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 805 200 грн - це максимальний розмір, передбачений законом для цього злочину», – інформує прокуратура.

Також на Вакалюка поклали наступні обов'язки: прибувати за першою вимогою; не відлучатись із Києва та Київської області без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та роботи; утримуватися від спілкування з іншими підозрюваними у справі та свідками; здати на зберігання закордонні паспорти та носити електронний браслет.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру ексзаступнику голови ДМС, ексначальнику управління служби та підприємцю. НАБУ і САП викрито схему заволодіння коштами ДМС. Слідство встановило, що у 2015 році міграційна служба отримала від держави будівлю у центрі Києва для облаштування в ній центрального офісу служби. Бізнесмен, який тривалий час перебував у «дружніх» стосунках з представниками ДМС та іншими можновладцями, організував тривалу схему розкрадання бюджетних коштів з використанням підконтрольних осіб у структурі міграційної служби.

Для реалізації злочинного задуму бізнесмен залучив начальника господарської частини ДМС, а потім і заступника голови ДМС, які замість належного виконання своїх обов’язків з корисливих мотивів сприяли заволодінню коштами. В результаті реалізації схеми, бюджету заподіяно збитків на суму понад 88 млн грн.

Раніше ВАКС призначив до розгляду справи колишньої першої заступниці голови ДМС Діни Пімахової.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: