Україні потрібно допомагати, інакше війська рф перетнуть кордон країн НАТО – Майк Пенс

Читать на русском
Якщо путін захопить Україну, американським військам доведеться захищати кордони країн НАТО, переконаний колишній віцепрезидент США Майк Пенс.
Колишній віце-президент США Майк ПенсФото: Getty Images

Кандидати на участь у президентських виборах у США від Республіканської партії сенатори Майк Пенс і Тім Скотт підтримали продовження допомоги Україні у війні з російською федерацією.

Про це пише Reuters.

На форумі християнських консерваторів в Айові, на якому зазвичай обговорюють соціальні проблеми, політики висловилися на підтримку Києва.

Військова допомога Україні в національних інтересах США – Майк ПенсПередача зброї Україні стосується американських національних інтересів, тому потрібно і надалі надавати військову підтримку ЗСУ, щоб відбити російську агресію, переконаний Майк Пенс.

Повідомляється, що у відповідь на слова модератора Такера Карлсона про те, що США не мають національних інтересів у війні в Україні, колишній віцепрезидент Майк Пенс і сенатор США Тім Скотт із Південної Кароліни зауважили, що дати відсіч росії для американців «життєво важливо».

«Якщо володимир путін захопить Україну, я впевнений, що військові рф перетнуть кордон країни НАТО. І тоді наші збройні сили будуть змушені стати на захист», – сказав Майк Пенс.

Тім Скотт додав, що зусилля США, спрямовані проти російської армії, «йдуть на користь Америці».

На форумі також був присутній потенційний кандидат у президенти і губернатор Флориди Рон ДеСантіс. За його словами, адміністрація Байдена «зробила недостатньо для визначення інтересів США, поставлених на карту в Україні».

У той же час кандидат Вівек Рамасвамі сказав, що потрібно припинити війну в Україні зі збереженням окупованих територій за рф.

Колишнього президента США Дональда Трампа, який раніше критикував підтримку України, на форумі не було.

Нагадаємо, Палата представників США відхилила усі негативні для України поправки до оборонного бюджету.

Також за результатами опитування з'ясувалося, що у США зросла підтримка передачі зброї Україні.

Раніше ЗМІ писали про побоювання європейських союзників щодо того, що військова підтримка України з боку США може знизитися через президентські вибори.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: