Зведення Генштабу: ЗСУ відбили атаки на шести напрямках і вразили 15 цілей ворога

Читать на русском
Російські окупаційні війська намагалися наступати на шістьох напрямках, всі атаки були відбиті Силами оборони України. Про це йдеться у вечірньому зведенні Генерального штабу ЗСУ.
Фото: 37 ОБМП

Російські окупаційні війська намагалися наступати на шістьох напрямках, всі атаки були відбиті Силами оборони України.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генерального штабу ЗСУ від 9 жовтня.

Військові розповіли, що протягом доби на фронті сталося 34 бойові зіткнення. Ворог завдав одного ракетного та 39 авіаційних ударів, здійснив 23 обстріли з РСЗВ за позиціями наших військ та населеними пунктами.

«Часткова» мобілізація путіна рік потому: скількох росіян кинули в м'ясорубку війниМобілізацію в росії було оголошено рік тому. Скільки людей планували призвати та скільки забрали на війну насправді – на інфографіці.

На Куп'янському напрямку наші захисники відбили 5 атак ворога в районах населених пунктів Сіньківка та Іванівка Харківської області. Противник завдав авіаційних ударів неподалік Кондрашівки, Петропавлівки та Піщаного Харківської області.

На Лиманському напрямі Сили оборони відбили 7 атак ворога в районі Макіївки Луганської області. Противник завдав авіаційних ударів неподалік Білогорівки Луганської області та Сіверська, Спірного Донецької області. Від артилерійських та мінометних обстрілів постраждали понад 10 населених пунктів, у тому числі Невське, Білогорівка Луганської області та Спірне, Роздолівка Донецької області.

На Бахмутському напрямку наші захисники відбили 4 атаки противника біля Кліщіївки Донецької області. Противник завдав авіаційних ударів у районах Кліщіївки та Андріївки. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилися понад 15 населених пунктів, зокрема Міньківка, Іванівське, Кліщіївка, Андріївка, Нью-Йорк Донецької області.

На Авдіївському напрямку окупанти завдали авіаційних ударів у районах населених пунктів Керамік, Новокалинове та Авдіївка Донецької області. Артилерійських та мінометних обстрілів ворога зазнали близько 10 населених пунктів, серед них Степове, Авдіївка, Опитне, Невельське Донецької області.

На Мар'їнському напрямі протягом доби Сили оборони успішно відбили 15 атак ворога в районах Мар'їнки та Новомихайлівки Донецької області. Під вогнем артилерійських оккупантів знаходилося близько 15 населених пунктів, зокрема Красногорівка, Мар'їнка, Георгіївка, Перемога, Новомихайлівка Донецької області.

На Шахтарському напрямку наші захисники відбили атаку ворога в районі Старомайорського Донецької області. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали близько 10 населених пунктів, серед яких Вугледар, Пречистівка, Благодатне, Урожайне Донецької області.

Скільки іноземних добровольців та з яких країн загинули на війні в УкраїніСкільки іноземних добровольців та з яких країн загинули на фронті під час повномасштабної війни – на інфографіці.

На Запорізькому та Херсонському напрямках Сили оборони відбили атаку ворога в районі Левадного Запорізької області.

«Водночас Сили оборони України продовжують наступальну операцію на Мелітопольському напрямі, наступальні (штурмові) дії на Бахмутському напрямку, завдають окупаційним військам втрати у живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж усієї лінії фронту», – уточнили у Генштабі.

Там також розповіли, що протягом доби авіація Сил оборони завдала 10 ударів по районах зосередження противника, а підрозділи ракетних військ вразили пункт управління, склад боєприпасів, 2 райони зосередження особового складу, озброєння та військову техніку та станцію РЕБ противника.

Нагадаємо, російська армія втратила за останню добу 350 військових, 2 танки, 3 бойові броньовані машини, артилерійську систему, засіб ППО, 2 одиниці автомобільної техніки.

Раніше командувач Оперативно-стратегічного угрупування військ «Таврія» Олександр Тарнавський заявив, що Сили оборони мають частковий успіх на захід від Вербового.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: