Британські розвідники розповіли про успіхи ЗСУ у районі Великої Новосілки

Читать на русском
Ситуація у районі селища Велика Новосілка на півдні Донецької області стабілізувалася. ЗСУ мають успіхи на цьому напрямку.
Getty Image

Ситуація у районі селища Велика Новосілка на півдні Донецької області стабілізувалася. ЗСУ мають успіхи на цьому напрямку.

Про це повідомляють британські розвідники.

Відомо, що у червні-липні ситуація у районі Великої Новосілки була важкою – там тривали інтенсивні бої, зокрема на захід від міста Вугледар. Протягом останніх чотирьох тижнів ситуація у цьому районі стабілізувалася. Розвідники зазначають, що за літо Україна звільнила щонайменше 125 квадратних кілометрів території на цьому напрямку.

При цьому наступальні дії ЗСУ скували частини 36-ї і 5-ї загальновійськових армій рф, а також десантні війська, не дозволивши їм посилити інші райони. Британська розвідка вважає, що протягом наступних шести тижнів росія навряд чи буде відводити війська з цієї осі.

«Хоча ситуація на цьому напрямку стабілізувалася, російські війська, ймовірно, залишаються в оборонній позиції, щоб захиститися від можливих майбутніх українських наступальних операцій», – додають у повідомленні.

Нагадаємо, Сили оборони продовжують наступальну операцію на Мелітопольському та Бахмутському напрямках, де закріплюються на досягнутих рубежах.

Також писали, що станом на суботу, 7 жовтня, на Таврійському напрямку Сили оборони просунулися північніше Копанів та Новопрокопівки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: