ЗСУ продовжують наступати на Мелітопольському та Бахмутському напрямках – Генштаб

Читать на русском
Сили оборони продовжують наступальну операцію на Мелітопольському  та Бахмутському напрямках, де закріплюються на досягнутих рубежах.
Генштаб ЗСУ

Сили оборони продовжують наступальну операцію на Мелітопольському та Бахмутському напрямках, де закріплюються на досягнутих рубежах.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ у Facebook.

«Сили оборони України продовжують ведення оборони на сході та півдні України, наступальної операції на Мелітопольському напрямку та наступальних дій на Бахмутському напрямку, знищують ворога, крок за кроком звільняють тимчасово окуповані території, закріплюються на досягнутих рубежах», – зазначають у повідомленні.

Протягом минулої доби, 7 жовтня, відбулося 68 бойових зіткнень. Загалом, ворог завдав 8 ракетних та 34 авіаційних ударів, здійснив 37 обстрілів з реактивних систем залпового вогню як по позиціях наших військ, так і по цивільних об’єктах нашої держави.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка залишається без суттєвих змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить активну диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрямки, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону в Бєлгородській області.

На Куп’янському напрямку наші захисники відбили 13 атак ворога в районах населених пунктів Синьківка та Іванівка Харківської області.

На Лиманському напрямку Сили оборони відбили 6 атак ворога в районі Макіївки Луганської області.

На Бахмутському напрямку противник безуспішно намагався відновити втрачене положення в районі Андріївки Донецької області.

На Авдіївському та Мар’їнському напрямках росіяни здійснили понад 20 невдалих атак в районах Авдіївки, Первомайського, Мар’їнки, Красногорівки та Новомихайлівки Донецької області.

На Шахтарському напрямку українські воїни відбили близько 10 атак ворога в районах населених пунктів Водяне та Золота Нива Донецької області.

На Херсонському напрямку Сили оборони ведуть контрбатарейну боротьбу, знищують склади та успішно уражають тили противника.

При цьому за вчора авіація Сил оборони завдала 8 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та 5 – по зенітно-ракетним комплексам противника. Також нашими захисниками було знищено 4 БпЛА оперативно тактичного рівня. Підрозділи ракетних військ уразили артилерійський засіб, район зосередження особового складу та станцію РЕБ противника.

Нагадаємо, станом на суботу, 7 жовтня, на Таврійському напрямку Сили оборони просунулися північніше Копанів та Новопрокопівки.

Того ж дня стало відомо, що Сили оборони просунулися до 300 метрів на сході.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: