Спікер Маккарті пропонує відмовитись від допопомоги Україні, щоб не допустити шатдауну

Читать на русском
Спікер Палати представників Кевін Маккарті хоче пожертвувати допомогою Україні, аби уникнути шатдауну.
Фото: focus.ua

Спікер Палати представників США республіканець Кевін Маккарті пропонує пожертвувати допомогою Україні, щоб уникнути «шатдауну» – зупинення роботи державних органів.

Про це він заявив у коментарі CNN.

Який обсяг військової допомоги надали США Україні з початку повномасштабної війниВійськова підтримка України від США під час повномасштабної війни – на інфографіці Слово і діло.

«На мою думку, якби ми мали «чистий» проєкт, без пакету допомоги Україні, то, ймовірно, нам вдалося б уникнути «шатдауну». Вважаю, якщо Сенат включає туди Україну і зосереджується на ній, а не на Америці, то це може спричинити реальні проблеми», – сказав Маккарті.

Варто зазначити, що у п’ятницю президент США Джо Байден в інтерв’ю ProPublica розкритикував спікера. Американський лідер наголосив, що Маккарті «уклав жахливу угоду» з групою ультраправих однопартійців перед імовірним «шатдауном».

«Для збереження посади спікера він готовий на дії, несумісні з конституційними процесами, і він знає про це», - зауважив Байден.

Нагадаємо, держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що ймовірний «шатдаун» загрожує національній безпеці США, тому необхідно зробити все, щоб цього не допустити.

Також повідомлялося, що постачання військової допомоги Україні може ускладнитися, якщо з наступного місяця частина уряду США припинить свою роботу через «шатдаун».

Раніше Білий дім посилив тиск на спікера Палати представників Кевіна Маккарті, щоб зберегти допомогу Україні та фінансування наслідків від стихійних лих.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: