Правоохоронці оголосили підозру Гладковському-молодшому та ексглаві Укрспецекспорту

Читать на русском
Правоохоронці повідомили про підозру колишньому директору держкомпанії Укрспецекспорт та сину експершого заступника секретаря РНБО України у справі про зловживання службовим становищем.
Фото: bihus.info

Правоохоронці повідомили про підозру колишньому директору держкомпанії Укрспецекспорт та сину експершого заступника секретаря РНБО України.

Про це повідомляє пресслужба Спеціальної антикорупційної прокуратури.

У повідомленні не вказані імена фігурантів, але за інформацією «Слово і діло», йдеться про Павла Букіна та Ігоря Гладковського.

Їх підозрюють в організації та скоєнні зловживання службовим становищем, що спричинило збитки державі на суму майже 13 млн грн.

«Слідство встановило, що колишній керівник ДК Укрспецекспорт, зловживаючи своїм службовим становищем, уклав договір із компанією, підконтрольною сину експершого заступника секретаря РНБО України, про придбання бортового радіоелектронного обладнання (висотомірів) за цінами, умисно завищеними майже у 7 разів», – йдеться у повідомленні.

Йдеться про події, які відбулися у 2016 році. Тоді Укрспецекспорт оголосив тендер на закупівлю вищезгаданих деталей, і в ньому перемогла фірма «АН Сервіс» із вартістю 14,37 млн грн (571 205 доларів). Сама компанія нібито придбала ці висотоміри від гонконгської фірми ASIA CAPITAL OVERSEAS LIMITED за 435 тис. доларів, які поставлено в Україну арабським підприємством Double Power FZE. Водночас вартість висотомірів, експорт яких до України здійснювався компанією Double Power FZE у митному управлінні міста Шарджі (ОАЕ), згідно з митною декларацією становить 90 тисяч доларів. Разом з тим, за версією слідства, зазначені висотоміри насамперед були експортовані з Росії Акціонерним товариством «Флай авіа» компанії Flavic FZE за ціною 85 тисяч доларів.

У травні цього року стало відомо, що Гладковський-молодший виїхав за кордон.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: