Гладковський-молодший виїхав за кордон, його справу продовжують слухати

Читать на русском
Столичний райсуд продовжує слухати справу сина колишнього посадовця Ради нацбезпеки та оборони, щоправда в режимі відеоконференції.
Ігор Гладковський

Син колишнього першого заступника секретаря Ради національної безпеки та оборони Олега Гладковського Ігор ще у 2022 році виїхав за кордон нібито через службову необхідність. Справу продовжують слухати далі по відеоконференції, хоча в ній і закінчилися строки давності на притягнення Гладковського до відповідальності.

Про це йдеться в матеріалах судової влади та підтверджують співрозмовники в органах правопорядку, повідомляє «Слово і діло».

2 червня 2022 року мало відбутися перше засідання в тому році у справі Гладковського-молодшого в Солом'янському районному суді Києва, проте він не прибув.

«У судове засідання, призначене на 02.06.2022 року, обвинувачений (Ігор Гладковський – ред.) не прибув, направивши до суду клопотання про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції, мотивоване тим, що через службову необхідність на даний час він перебуває за межами території України. Зважаючи на викладені обставини та дію воєнного стану, просить постановити ухвалу про проведення судового засідання в режимі відеоконференції за допомогою сервісу EASYCON», – йдеться в рішенні.

Надалі суд надавав дозвіл на проведення відеоконференції і спочатку причиною було перебування Гладковського за кордоном через службову необхідність, а вже 28 червня 2022 року – у зв'язку із збройною агресією російської федерації проти України та введеним на території України воєнним станом. Хоча широкомасштабне вторгнення вже тривало 4 місяць.

У коментарі «Слово і діло» адвокат Гладковського-молодшого Василь Вітюк відмовився повідомити, через яку саме службову необхідність виїхав за кордон його клієнт. Також він не сказав, де саме перебуває обвинувачений.

Водночас, за інформацією «Слово і діло» в органах правопорядку, Ігор Гладковський перебував чи перебуває в Марбельї, Іспанія. Як відомо, у 2016 році журналісти програми «Схеми» дізналися, що на той час перший заступник секретаря РНБО Олег Гладковський мав віллу в цьому муніципалітеті.

Нагадаємо, за версією обвинувачення, у 2016 році Гладковського-молодшого залучили до злочинної схеми постачання комплектуючих для військової техніки до державних підприємств державного концерну «Укроборонпром» з ухиленням від сплати податків з таких операцій, котру розробили його знайомі Андрій Рогоза та Віталій Жуков, які фактично здійснювали керування компанією «Оптимумспецдеталь».

У 2016 році Жуков і Рогоза звернулися до Гладковського, батько якого тоді обіймав посади в РНБО та в Міжвідомчій комісії з питань оборонно-промислового комплексу. Вони попросили, аби той вплинув на ухвалення генеральним директором «Укрспецекспорту» рішення щодо надання безвідсоткової поворотної фінансової допомоги у сумі 7 млн грн на користь Житомирського бронетанкового заводу. Планувалося, що за ці кошти держпідприємство сплатило б свої фінансові зобов'язання товариству «Оптимумспецдеталь» у договорах на постачання товарів.

Результатом виконання цих домовленостей, на які впливали родинні зв'язки Гладковського, стало перерахування коштів спочатку на рахунки ДП «ЖБТЗ», а потім на рахунки ТОВ «Оптимумспецдеталь» у сумі 7,1 млн грн. Після легалізації отриманих коштів, особа за свої «послуги» отримала неправомірну вигоду еквівалентну 950 тис. грн.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: