На Куп'янсько-Лиманському напрямку відновилися штурми армії рф

Читать на русском
Ворожі війська поновили свої штурмові дії. Минулої доби росіяни вже двічі намагалися пробити оборону ЗСУ.
Getty Image

Окупанти відновили штурмові дії на Лімано-Куп'янському напрямку. Зараз Сили оборони відбивають атаки ворога, завдають ударів по ворожих складах боєприпасів.

Про це в ефірі телемарафону розповів начальник пресслужби східного угруповання військ Ілля Євлаш.

На Лиманському та Куп'янському напрямках окупанти формують 12 штурмових ротЦе говорить про ослаблення супротивника, бо раніше окупанти створювали не роти, а батальйонно-тактичні групи.

«На Лимано-Купянському напрямку противник відновив свої штурмові дії. Зокрема, минулої доби вже двічі намагався пробити нашу оборону безуспішно, він отримав там великі втрати і відійшов, відмовився від своїх наступальних дій», – сказав він.

Окрім цього, ворог продовжує інтенсивно застосовувати свою авіацію – 16 авіаударів завдав по позиціям захисників на цьому напрямку.

За словами Євлаша, росіяни 564 рази обстріляли українських захисників із різного озброєння – як ствольних артилерійських систем, так і реактивних. Використовували також танки, міномети, АГС, протитанкові комплекси, зокрема й стрілецьку зброю. Крім того, сталося три удари дронами FPV по позиціях сил оборони.

«Однак і ми завдавали ударів по їх складах з боєприпасами та паливно-мастильними матеріалами. Зокрема, знищили одну гармату Мста-Б та одну Д-30 та три автомобілі», – заявив Євлаш.

Також вдалося знищити два БПЛА росіян та низку дронів-камікадзе типу FPV.

Нагадаємо, у ЗСУ попереджали, що окупанти готуються до наступу на Куп'янсько-Лиманському напрямку. Минулої доби на фронті сталося 44 бойових зіткнення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: