Росія продовжує формувати нові штурмові підрозділи – ISW

Читать на русском
До складу нових підрозділів увійдуть штурмовики, призначені для прориву оборони ЗСУ, та розвідники.
фото sputnik

Російське командування продовжує роботу з формування розвідувально-штурмових бригад, до яких вже йде активний набір особового складу.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW) за 25 вересня. У ньому аналітики посилаються на дані російських ЗМІ.

Путін наказав Шойгу до жовтня зупинити контрнаступ ЗСУ – ISWПутін наказав міністру оборони Шойгу зупинити український контрнаступ і покращити ситуацію на фронті до жовтня.

Зокрема, 25 вересня російське видання «Известия», посилаючись на джерела в російських збройних силах, повідомило, що у складі загальновійськових армій та новостворених армійських корпусів формуються розвідувально-штурмові бригади, до яких уже йде активний набір особового складу.

«Як повідомляють «Известия», до складу нових підрозділів увійдуть штурмовики, призначені для прориву багатошарової оборони, та розвідники, які вестиму розвідку на «тактичну глибину», і зазначають, що кожна бригада отримає танки, легку бронетехніку, артилерію та різні безпілотники», – сказано в повідомленні.

Як писали ЗМІ, нові бригади призначені «для подолання заздалегідь підготовлених українських оборонних позицій, особливо у районах Донбасу». Там українські війська розширюють та обладнують укріплення з моменту першого вторгнення росії у 2014 році.

При цьому в ISW зазначають, що раніше російські військові вже намагалися врахувати досвід України, формуючи аналогічні штурмові підрозділи, у вигляді рот Штурм-З, які діяли в основному вздовж лінії фронту Донецьк – Авдіївка та на фронті Луганської та Харківської областей. Але вони успіху не досягли.

Нагадаємо, раніше в ISW писали, що позиції росіян під Бахмутом ослабли. Також повідомлялося, що на Луганщину завезли в'язнів, яких готують до штурмів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: