В Одесі затримали «праву руку» колаборанта Стремоусова

Читать на русском
Затриманий блогер разом зі Стремоусовим ще до вторгнення росії організовував проплачені масові акції.
фото СБУ

СБУ затримала чергового блогера-пропагандиста, який виправдовував збройну агресію росії проти України. Він довгий час працював на колаборанта Кирила Стремоусова та був його близьким помічником.

Про це повідомила пресслужба СБУ у четвер, 20 липня.

Путін посмертно нагородив орденом колаборанта СтремоусоваВолодимир путін посмертно нагородив так званим орденом мужності херсонського колаборанта Кирила Стремоусова.

Як уточнюється, затриманий – проросійський блогер із Миколаївської області, який тривалий час працював на колаборанта Кирила Стремоусова.

Він ще до повномасштабного вторгнення росії разом зі Стремоусовим організовував проплачені масові акції, які були спрямовані на розхитування внутрішньополітичної ситуації в регіоні.

Під час окупації частини Миколаївської області та Херсона Стремоусов увійшов до складу місцевої окупаційної адміністрації росії, а його поплічник залишився на підконтрольній Україні території.

«Для поширення деструктивного контенту використовував власні сторінки і канали в Youtube, Facebook та Instagram, а також у забороненій соцмережі «Вконтакте» із загальною аудиторією понад 100 тис. користувачів», – розповіли в СБУ.

Зокрема підозрюваний дискредитував бійців ЗСУ та закликав цивільних ухилятися від призову до Сил оборони. Його сюжети «підхоплювали» рупори Кремля та поширювали під виглядом «позиції» пересічних українців.

Колишній помічник Стремоусова зараз під вартою. Йому загрожує до 10 років ув'язнення.

Нагадаємо, у листопаді 2022 року колаборант Стремоусов загинув у ДТП. Російські пропагандисти розповіли про деталі смерті колаборанта.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: