Росіяни вивели два ракетоносії в Азовське море

Читать на русском
Росія вивела в Азовське море два носії крилатих ракет Калібр, загальний залп зараз становить до 8 ракет.
espreso.tv

Збільшується загроза ракетної атаки. Росія вивела в Азовське море два носії крилатих ракет «Калібр», загальний залп до 8 ракет.

Про це повідомив речник Військово-морських сил Збройних сил України Дмитро Плетенчук на брифінгу в Ukraine Media Center-Ukrinform 4 жовтня.

У Буданова оцінили запаси російських ракет після публікації NYTРосійська федерація, як і раніше, не може вийти на довоєнні запаси ракетного озброєння. Про це повідомив представник ГУР Андрій Юсов, коментуючи нещодавню публікацію NYT.

«Нове – це наявність в Азовському морі зараз двох носіїв. Загальний залп може сягати восьми одиниць. І один корабель бойовий, крім того. Чим це викликано, поки що сказати не готовий. Але ми бачимо таке - не те, щоб змінили тактику, але вони намагаються періодично переміщати ці одиниці між різними портами. Досі це Новоросійськ, Севастополь», – сказав він.

При цьому у ВМС ЗСУ додали, що до Севастополя ворожі судна намагаються заходити якомога рідше, бо «не відчувають того рівня безпеки, до якого вони звикли».

«Але все одно до Севастополя вони мають періодично заходити, бо завантаження «Калібрів» відбувається там. Інші кораблі тримаються ближче до Новоросійської бази. І періодично вони почали заходити до Азовського моря», – пояснив Плетенчук.

У Чорному морі зараз перебувають до п'яти ворожих кораблів.

Нагадаємо, на початку тижня в Чорному та Азовському морях не було ракетоносіїв рф. Ворог почав все частіше їх виводити з чергування після атаки на штаб ЧФ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: