Після атаки на штаб ЧФ росіяни вивели ракетоносії з Чорного моря

Читать на русском
Наразі спостерігається затишок військово-морської діяльності російських окупантів. Бойових кораблів на чергуванні немає.
фото Міноборони рф

Росія прибрала кораблі-носії крилатих ракет «Калібр» з чергування у Чорному та Азовському морях. Сьогодні спостерігається затишшя військово-морської діяльності армії рф.

Про це повідомили у Військово-морських силах ЗСУ у Telegram.

ЗМІ повідомили, хто допоміг навести ракети на штаб Чорноморського флоту рф в СевастополіУдар по штабу ЧФ рф у Севастополі допомагали планувати українські партизани. А наведення для удару дали незадоволені російські офіцери в обмін на фінансову винагороду.

«Станом на 07:00 27.09.2023 у Чорному морі на бойовому чергуванні перебувають 4 ворожі кораблі; в Азовському морі – 1 ворожий корабель. У Середземному морі на бойовому чергуванні перебуває 1 ворожий корабель», – йдеться у повідомленні.

При цьому в жодному з трьох морів російських кораблів-ракетоносіїв немає.

Як зазначила речник Сил оборони півдня України Наталію Гуменюк, після удару по штабу Чорноморського флоту рф в Севастополі спостерігається затишок військово-морської діяльності окупантів.

«Кораблі зараз більше ховаються, вишукуючи для себе місця безпеки для базування та перебування у Чорному морі. А проведення навчань, які є обов'язковими для підтримки боєздатності флоту, ми не спостерігаємо», – сказала вона.

Гуменюк додала, що до цього росія нарощувала присутність кораблів, коригувала, замінювала один на інший, тим самим «демонструючи готовність». Але в цілому використання ракетоносіїв було безсистемним і безглуздим.

Нагадаємо, 22 вересня Сили оборони України завдали ракетного удару по штабу Чорноморського флоту у тимчасово окупованому Севастополі. Повідомлялося про втрати серед окупантів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: