Стало відомо, коли відбудеться наступна Рада асоціації Україна-ЄС

Читать на русском
У українському Уряді вже домовилися про це під час зустрічі з високим представником Євросоюзу Жозепом Боррелем.
Слово і Діло

Нове, дев’яте за рахунком засідання Ради асоціації Україна-ЄС, яке відстежує прогрес у виконанні Угоди про асоціацію, відбудеться в грудні 2023 року.

Про це у Телеграмі повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль за підсумками зустрічі з головою диплоиматії ЄС із зовнішньої політики та політики безпеки Жозепом Боррелем.

Вступ до Євросоюзу: які кроки до мети вже зробила УкраїнаУкраїна та ЄС можуть до кінця року розпочати переговори про вступ. Що Україна зробила для членства – на інфографіці.

«Україна та ЄС проведуть наступне засідання Ради асоціації в грудні цього року. Про це домовилися під час зустрічі з високим представником Євросоюзу Жозепом Боррелем», – написав український прем’єр у соцмережах.

При цьому, керівник Кабміну не уточнив, де й коли саме відбуватиметься засідання Ради асоціації.

Варто зазначити, що останнє засідання Ради асоціації Україна-ЄС відбулось 5 вересня 2022 року в Брюсселі.

Наглдаємо, напередодні Шмигаль повідомив про виконання Кабміном всіх рекомендацій Єврокомісії.

Згодом президентка Європейського парламенту Роберта Мецола підтримала зміни в Європейському Союзі пов'язані з підготовкою до прийняття нових членів та початком формальних переговорів з Україною щодо її вступу ще до Різдва.

Також президент Зеленський у зверненні запевнив, що метою України є цьогоріч вийти на початок переговорів щодо членства у ЄС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: