Путін своєю агресією сприяє наближенню України до ЄС – Боррель

Читать на русском
Президент росії володимир путін своєю агресією сприяє наближенню України до Євросоюзу. Про це на брифінгу за підсумками Ради асоціації Україна-ЄС заявив Боррель.

Президент росії володимир путін своєю агресією сприяє наближенню України до Євросоюзу.

Про це на брифінгу за підсумками Ради асоціації Україна-ЄС заявив Верховний представник Євросоюзу із закордонних справ та політики безпеки Жозеп Боррель, повідомляє РБК-Україна.

Світ має тримати росію в ізоляції до повної деокупації України – прем'єрка ЕстоніїЄвросоюзу слід швидко перейти до питання про наступний, потужніший пакет санкцій, а потік туристів із росії має суттєво скоротитися.

«Путін рухає Україну ближче до ЄС, посилює нашу рішучість допомогти збудувати сучасну, демократичну, незалежну Україну як невід'ємну частину європейської родини. У Путіна були зовсім протилежні наміри, він ніколи не міг уявити собі, що через шість місяців після початку війни опиниться в ситуації, коли Україна найбільше наблизилася до ЄС», - зазначив Боррель.

При цьому він підкреслив, що зараз головна мета Євросоюзу полягає в тому, аби допомогти Україні якнайшвидше завершити війну, але «не за будь-яку ціну», а лише із повагою до суверенітету України.

Раніше у кремлі обіцяли проблеми з постачанням газу до Європи до зняття санкцій.

Також нагадаємо, путін зобов'язав українців у росії здати відбитки пальців.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: