Росія звинуватила Буданова та ще двох українських воєначальників у «тероризмі»

Читать на русском
Російський слідком звинуватив Кирила Буданова, Миколу Олещука та Сергія Бурденюка у причетності до атак безпілотниками.
Скріншот з відео

Слідчий комітет росії звинуватив в атаках безпілотниками керівника української розвідки Кирила Буданова, командувача Повітряних сил Миколу Олещука та командира 383-го окремого полку дистанційно керованих літальних апаратів ВПС Сергія Бурденюка.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

Кого з українських політиків та чиновників заочно «заарештовували» росіяниРосійські суди, окрім Кирила Буданова, незаконно заочно заарештовували Ірину Верещук, Еміну Джапарову, Арсена Авакова та інших українських політиків та топчиновників.

У росії заявили, що представники вищого військового керівництва України «причетні з квітня 2022 року до вересня 2023 року до понад 100 ударів з повітря із застосуванням безпілотних літальних апаратів літакового типу по територіях Москви та Московської області, Криму та Севастополя, Ростовської, Бєлгородської, Брянської областях та низки інших регіонів».

Звинувачення висунуто за статтею «терористичний акт».

Нагадаємо, росіяни вже порушили одну справу про «тероризм» на Кирила Буданова – за вибух на Кримському мосту. У квітні його «заочно заарештували». У відповідь голова ГУР пообіцяв працювати ще краще над протидією окупантам.

Крім того, навесні росія «оголосила у розшук» головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного, командувача Об'єднаних сил генерал-лейтенанта Сергія Наєва, командувача Сухопутних військ ЗСУ Олександра Сирського та командувача Військово-морських сил віцеадмірала Олексія Неїжпапу.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: