Байден проведе телеконференцію з лідерами G7 та Європи, щоб обговорити допомогу Україні – Axios

Читать на русском
Президент США Джо Байден має намір провести переговори з лідерами країн G7 та європейськими союзниками, щоб обговорити підтримку України.
Фото: White House

Адміністрація Джо Байдена щосили намагається переконати союзників у тому, що військова допомога США Україні продовжуватиметься. Байден планує провести телеконференцію з лідерами країн G7 та низкою інших європейських союзників, щоб обговорити це питання.

Про це повідомляє американське видання Axios із посиланням на чотири джерела.

У неділю та понеділок представники адміністрації Байдена на різних рівнях розмовляли зі своїми колегами в Європі та країнах-членах НАТО, повторюючи тезу президента про те, що допомога США триватиме.

Тепер заплановано телеконференцію з лідерами Європи та «Великої сімки»: за словами одного з європейських дипломатів, так команда Байдена має намір повідомити союзникам, що працює над угодою з Конгресом для продовження військової допомоги Україні.

Нагадаємо, на вихідних, щоб уникнути шатдауну, США ухвалили тимчасовий бюджет, в якому не передбачена допомога Україні. Президент Джо Байден підписав бюджет, але зазначив, що за жодних обставин не можна допустити перебоїв у підтримці України.

Україна вважає цю ситуацію випадковістю і не думає, що підтримка з боку Штатів похитнулася. У Білому домі вчора анонсували новий пакет допомоги.

У Євросоюзі, своєю чергою, сподіваються до кінця року погодити ще 5 млрд євро для України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: