Росіяни у Мелітополі масово встановлюють свої вишки мобільного зв'язку

Читать на русском
Ворог намагається прослуховувати та контролювати всі розмови та весь трафік, який відбувається в окупації.
ілюстративне фотоFreepik

Росіяни встановлюють вежі мобільного зв'язку на окупованих територіях, щоб контролювати весь інтернет-трафік.

Про це розповів міський голова Мелітополя Іван Федоров в ефірі телемарафону 2 жовтня.

«Кожне місто для нас має значення»: Зеленський пообіцяв звільнити Мелітополь та МаріупольПрезидент Володимир Зеленський привітав 17 українських населених пунктів із Днем міста. Заява, присвячена цій події, була опублікована у Telegram-каналі глави держави.

За словами Федорова, сьогодні десятки вишок мобільного зв'язку встановлено на території тимчасово окупованого Мелітополя. Ворог це робить з декількох причин.

По-перше, як зазначив мер, росіяни так і не змогли переналаштувати вежі деяких українських мобільних операторів. По-друге, ворог намагається прослуховувати та контролювати всі розмови та весь трафік інтернету, який відбувається у тимчасовій окупації, таким чином намагаючись посилити інформаційний вакуум та ефективніше виявляти опір.

Федоров додав, що єдина можливість захистити себе від російського терору – це використовувати VPN. Однак приблизно місяць тому ворог почав блокувати навіть платні програми, тому зараз VPN працює лише у 40-50% випадків.

Нагадаємо, у вересні Сили оборони уразили штаб окупантів у районі Мелітополя. Внаслідок удару серед поранених виявився командувач 58 армією рф.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: