Рф майже перестала погрожувати «червоними лініями» і «ударами по центрах прийняття рішень» – дослідження

Читать на русском

Влада росії минулого року 24 рази говорила про червоні лінії та 13 разів про удари по центрах прийняття рішень, в 2023-му – лише 15 і 2 рази відповідно.
currenttime.tv

Російська влада практично перестала погрожувати Україні та західним країнам «червоними лініями», а також «ударами по центрах прийняття рішень».

Про це повідомляє російське видання «Агентство», журналісти якого проаналізували висловлювання у Кремлі та Telegram-каналі Дмитра Медведєва.

Якщо торік у Кремлі, Міністерстві закордонних справ та Міноборони про «червоні лінії» говорили 24 рази, а про «удари по центрах прийняття рішень» — 13 разів, то цього року було 15 заяв про «червоні лінії» і лише 2 – про «удари по центрах прийняття рішень». При цьому у вересні російська влада взагалі не вживала цих виразів.

В 2022 році російські офіційні особи вважали «червоними лініями» диверсії та обстріли території рф, удари по Криму, постачання Україні «дальнобійних або потужніших засобів ураження».

Цього року серед «червоних ліній» називали арешт володимира путіна за ордером Міжнародного кримінального суду та застосування ракет Storm Shadow поза «зоною СВО».

Нагадаємо, аналітики «Слово і діло» підрахували, скільки разів на місяць Дмитро Медведєв погрожує ядерною зброєю.

Днями Медведєв заявив, що росія атакуватиме німецькі заводи з виробництва Taurus, якщо ці ракети будуть передані Україні.

Він також погрожував захопити більше українських територій.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: