У Повітряних силах розповіли, хто увійшов до першої групи навчання на F-16

Читать на русском
Перша група навчання на винищувачах F-16 складається з найперспективніших українських пілотів.
mil.in.ua

У першу групу для навчання на винищувачах F-16 обрали найперспективніших пілотів. Їх відправили до Данії.

Про це повідомив в ефірі телемарафону речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат у четвер, 31 серпня.

Винищувачі F-16 для України: що відомо про навчання пілотів та постачання літаківНідерланди та Данія оголосили про готовність передати Україні винищувачі F-16. Перші літаки прибудуть цього року. Наші пілоти вже проходять підготовку одразу у кількох країнах. Докладніше – на інфографіці.

«Відправили зараз у Данію групу – було визначено командувачем Повітряних сил генерал-лейтенантом Миколою Олещуком одних із найкращих пілотів, які мають бути саме тими першими людьми, які оволодіють...Тому це були найкращі пілоти, найперспективніші, які зможуть швидко, сподіваюся, вивчитися, разом із інженерно-авіаційним складом», – сказав Ігнат.

За його словами, очікується, що за першою групою піде вже друга, потім третя і так далі.

«І тоді ми зможемо максимально відправити на всі майданчики, які нам нададуть наші партнери – це буде не лише Данія, – людей для того, щоб максимально ефективно охопити навчальний процес», – додав Ігнат.

Нагадаємо, про старт навчання українських пілотів на F-16 повідомляв міністр оборони Олексій Резніков. Напередодні головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний повідомив, що частина пілотів уже пройшла «підготовчі заходи».

На сьогодні три країни погодилися передати Україні винищувачі – Данія, Нідерланди та Норвегія.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: