У Словаччині зняли звинувачення з експрем’єра, що виступав проти військової допомоги Україні

Читать на русском
Сам Фіцо стверджував, що робилися спроби висунути неправдиві звинувачення проти опозиції. Він виступав проти передачі Україні системи протиповітряної оборони С-300.
фото: dw.com

Кримінальне звинувачення проти лідера опозиційної словацької партії Smer-SD, експрем’єра країни Роберта Фіцо за публікацію в соціальних мережах секретної інформації про транспортування зенітно-ракетних комплексів С-300 в Україну було знято.

Про це місцевому виданню TASR повідомила речниця регіональної поліції Братислави Яна Сімункова.

«Кримінальне провадження було завершено офіційним зняттям кримінального обвинувачення в червні 2022 року», - зазначила Сімункова.

При цьому, депутат від партії «Свобода і солідарність» (SaS) Ян Бенчик надав інформацію про звинувачення проти Фіцо, якого звинувачували у шпигунстві, створенні загрози для секретної інформації та розголошенні конфіденційної інформації.

Згідно зі словами Бенчика, розголошення такої інформації могло поставити під загрозу військових і транзитний персонал, який здійснював ці перевезення, головним чином через те, що секретна інформація, яку Фіцо розкрив через відео в соціальних мережах, була розповсюджена до її офіційного оприлюднення.

Водночас, сам Фіцо стверджував, що робилися спроби висунути неправдиві звинувачення проти опозиції. Він виступав проти передачі Україні системи протиповітряної оборони С-300.

Нагадаємо, наприкінці березня виконувач обов’язків міністра оборони Словаччини Ярослав Надь заявив, що можливо позиватиметься до лідера партії Smer-SD, експрем'єра Роберта Фіцо, який закликав не передавати Україні винищувачі МіГ-29.

Також Надь заявив, що російські техніки, можливо, навмисно саботували експлуатацію винищувачів МіГ-29.

Варто зазначити, що у четвер 23 березня стало відомо, що уряд Словаччини відправив в Україну перші винищувачі МіГ-29.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: