У ЗСУ заявили, що окупанти готуються до наступу на Куп'янсько-Лиманському напрямку

Читать на русском
На Куп'янсько-Лиманському напрямі після затишшя російські війська готуються до наступальних дій.
censor.net

Російські війська готуються до наступальних дій на Куп'янсько-Лиманському напрямку. Після затишшя окупанти починають відновлювати бойові зіткнення.

Про це в ефірі телемарафону сказав начальник пресслужби Східного угруповання військ ЗСУ Ілля Євлаш.

Рф з початку року захопила близько 500 кв. км української території, це менше площі Києва – NYTРосійські війська захопили приблизно 480 кв. км території України з початку року. Територія, яку ЗСУ та окупанти змогли зайняти у серпні, стала найменшою з початку повномасштабної війни.

«Ворог готується до наступальних дій на цьому напрямі (Купянсько-Лиманському – ред.). Наразі ми фіксуємо значне підвищення авіаційних ударів. Таким чином, 21 раз він застосовував свої штурмовики Су-35 та вертольоти Ка-52. Зокрема, поблизу Сіверського та Серебрянського лісництва було найбільше таких ударів авіації противника. Також 517 обстрілів завдав ворог по позиціях ЗСУ, сталося два бойові зіткнення», – розповів Євлаш.

Він повідомив, що противник починає потроху відновлювати бойові зіткнення на цьому напрямку.

«Раніше ми фіксували затишшя – противник зміцнював свої фортифікаційні споруди. Зараз вже у бій приєднується і 25-та загальновійськова армія. Але ми фіксуємо, що вони мають проблеми з тренуванням військовослужбовців, які зараз беруть участь на Лимано-Куп'янському напрямку, і із забезпеченням техніки, і особового складу», – додав військовий.

Нагадаємо, на початку вересня генерал Олександр Сирський повідомив, що російські військові на Куп'янському напрямі завершують підготовку штурмових загонів, а на Лиманському – замінюють війська.

Днями стало відомо, що на цьому напрямку окупанти займаються формуванням нових штурмових рот.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: