У Білому домі прагнуть прискорити виділення додаткової допомоги для України

Читать на русском
Адміністрація Байдена намагається гарантувати виділення Україні додаткової допомоги попри можливий урядовий шатдаун в США.
Фото: prousa.info

Білий дім посилює тиск на спікера Палати представників Кевіна Маккарті, щоб зберегти допомогу Україні та фінансування наслідків від стихійних лих.

Про це пише CNN.

«У четвер Білий дім посилив тиск на спікера Палати представників Кевіна Маккарті, щоб він схвалив запит на об’єднання допомоги Україні та збільшення фінансування програми порятунку від стихійних лих напередодні урядового шатдауну», – йдеться у матеріалі.

Які країни-союзники роблять найбільший внесок у перемогу УкраїниВійськова, гуманітарна та фінансова допомога Україні – хто з союзників робить найбільший внесок у перемогу.

Зазначається, що Білий дім тисне на Конгрес, аби він вдовольнив запит Байдена про виділення понад 24 млрд доларів на підтримку України й 16 млрд доларів на програму порятунку від стихійних лих.

CNN зауважує, що, хоча Білий дім прагне спільного ухвалення цих двох рішень, Маккарті хоче розділити їх, влаштовуючи протистояння не лише із Білим домом, але й з Республіканцями у Сенаті.

«Як і республіканці в Сенаті, спікер Маккарті повинен дотримати своє слово щодо державного фінансування. Він має робити це так, щоб діяти з цих нагальних питань, включаючи фентаніл, національну безпеку та реагування на стихійні лиха, а не порушувати свою обіцянку та піддаватися найбільш екстремістським членам його конференції, агітуючи за безпідставний трюк з імпічментом і закриття», – сказав прес-секретар Білого дому Ендрю Бейтс.

Нагадаємо, 6 вересня державний секретар США Ентоні Блінкен заявив, що Україна отримає від США 1 мільярд доларів для посилення контрнаступу.

Також повідомлялося, що США виділили Україні новий пакет озброєнь, до якого увійшли снаряди із збідненим ураном.

Наприкінці серпня повідомлялося, що США виділили Україні новий пакет допомоги на 250 млн доларів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: