Ймовірний шатдаун загрожує національній безпеці США – Блінкен

Читать на русском
Часткове припинення роботи уряду в США може затягнутися на тижні або й місяці. Це загрожує національній безпеці Америки, заявив Ентоні Блінкен.
Фото: Reuters

Вже 1 жовтня у США може статися урядовий «шатдаун». Він може вплинути і на національну безпеку Америки.

Про це на пресконференції заявив держсекретар США Ентоні Блінкен.

За його словами, припинення роботи американського уряду явно ускладнить роботу Державного департаменту, тому Конгресу варто зробити все, щоб не допустити цього.

«Ми дуже зосереджені на тому, щоб у будь-яких умовах ми могли зосередити наші ресурси на просуванні та захисті національної безпеки. І, звичайно, на тому щоб ми могли виконувати функції, необхідні для захисту людського життя, власності та безпеки», – заявив Ентоні Блінкен.

Зазначимо, «шатдаун» у США може настати з 1 жовтня, якщо Конгрес не схвалить бюджетні питання на наступний фінансовий рік. Цього можна уникнути, ухваливши бюджетну резолюцію, яка дозволить профінансувати урядові видатки, поки законодавці не схвалять закон про бюджет.

Нагадаємо, урядовий шатдаун у США може вплинути на навчання українських льотчиків на F-16.

Також повідомлялося, що постачання військової допомоги Україні може ускладнитися, якщо з наступного місяця частина уряду США припинить свою роботу через «шатдаун».

Раніше ми писали, який обсяг військової допомоги надали США Україні з початку повномасштабної війни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: