ВАКС відпустив під особисте зобов'язання голову Держрезерву

Читать на русском
Антикорупційний суд відмовився відправити під домашній арешт підозрюваного і відпустив його під низку обов'язків.
Дмитро Бабак (зліва)фото: Держгеокадастру

Вищий антикорупційний суд відпустив під особисте зобов'язання виконувача обов'язків голови Державного агентства резерву України Дмитра Бабака. НАБУ і САП підозрює його у причетності до заволодіння понад 1200 га землі під Києвом, коли він обіймав посаду начальника Головного управління Держгеокадастру у Київській області.

Таке рішення 23 серпня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Детектив НАБУ і прокурор САП просили відправити Бабака під домашній арешт. Однак суд відмовився це зробити.

«Клопотання детектива НАБУ про застосування запобіжного заходу у виді домашнього арешту - задовольнити частково. Застосувати до підозрюваного (Дмитра Бабака – ред.) запобіжний захід у виді особистого зобов'язання», – йдеться в рішенні.

Також на нього поклали наступні обов'язки: прибувати за першим викликом; не відлучатись за межі Київської області без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та роботи; утримуватися від спілкування із підозрюваними у цьому кримінальному провадженні, а також свідками та здати до Державної міграційної служби свій закордонний паспорт. Строк дії обов'язків – до 15 жовтня 2023 року.

Згідно з даними сайту Судової влади, прокурор САП подав скаргу на це рішення.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру п'ятьом особам, серед яких голова Держрезерву Дмитро Бабак. За версією слідства, у 2018-2019 роках ці особи заволоділи майже 920 га державної землі у Фастові Київської області та близько 284 га ДП «Пуща-Водиця» поблизу міста Києва. У межах цієї справи суд уже взяв під варту двох фігурантів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: