У Дніпрі поліція влаштувала стрілянину: ДБР почало розслідування

Читать на русском
Державне бюро розслідувань відкрило кримінальне провадження за фактом застосування правоохоронцем у Дніпрі табельної зброї, що призвело до загибелі людини.
фото: ДБР

Керівництво Нацполіції та працівники ДБР розпочали кримінальне провадження щодо інциденту зі стрільбою у Дніпрі.

Про це заявили пресслужби Державного бюро розслідувань та Патрульної поліції Дніпропетровської області у Телеграмі.

Як відомо, інцидент трапився сьогодні, 29 серпня, на проспекті Івана Мазепи. На місці події працюють всі відповідні служби – слідчо-оперативна група та криміналісти поліції, а також співробітники Державного бюро розслідувань.

Саме у ДБР в рамках кримінального провадження будуть встановлювати усі обставини події.

«Керівництвом Нацполіції призначене службове розслідування за фактом застосування патрульним поліцейським табельної вогнепальної зброї. На цей час патрульних відсторонено від виконання обов’язків», – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, працівники ДБР, за сприяння Нацполіції, розпочали розслідування інциденту у Дніпрі.

Попередньо встановлено, що правоохоронці намагались зупинити елітне авто у середмісті Дніпра, водій якого, ігнорував законні вимоги правил дорожнього руху. Після зупинки автомобіля, чоловік поводився агресивно та мав всі ознаки алкогольного сп’яніння.

Працівнику поліції довелося застосувати табельну зброю. В результаті чого від отриманих вогнепальних поранень помер водій авто.

Наразі, розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115, ч. 3 ст. 365 КК України. Слідчі ДБР вивчають всі обставини інциденту. Вирішується питання про затримання правоохоронця та повідомлення йому про підозру. Процесуальне керівництво здійснює Дніпропетровська обласна прокуратура.

Нагадаємо, що Антикорупційний суд затвердив угоду про визнання винуватості колишнім слідчим Держбюро розслідувань, який зловживав повноваженнями.

Також у ДБР назвали кількість справ, відкритих за фактами зловживання воєнкомів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: