Зеленський попросив генсека НАТО допомогти з додатковими системами ППО

Читать на русском
Зеленський попросив Столтенберга допомогти знайти більше систем ППО для захисту інфраструктури взимку.
скріншот з відео

Президент України Володимир Зеленський розраховує на допомогу НАТО у питанні постачання додаткових систем ППО, щоб захистити від російських атак критичну інфраструктуру.

Про це він заявив під час спільної пресконференції з Генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом у Києві. Трансляцію оприлюднила пресслужба ОПУ.

Захист неба України: які системи ППО поставили союзникиСистеми протиповітряної оборони Україні надали загалом близько 15 країн. Які саме – на інфографіці.

За його словами, генсек НАТО висловив готовність допомогти з постачанням нових систем.

«Обговорили ситуацію з ймовірними атаками росії на критичну інфраструктуру України і у зв'язку з цим обговорили можливість постачання додаткових систем ППО державами-членами. Генеральний секретар погодився докласти зусиль для допомоги, підтримки нас у цьому питанні, для мобілізації держав-членів Альянсу», – сказав Зеленський.

Президент нагадав, що зараз армія рф влаштовує інтенсивні атаки щоночі, зокрема минулої ночі ударними дронами.

«В умовах таких інтенсивних атак проти українців, проти наших міст, проти наших портів, які є важливими для глобальної продовольчої безпеки, потрібна й відповідна інтенсивність тиску на росію та відповідне посилення нашого повітряного щита», – зазначив президент.

Нагадаємо, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг сьогодні з неоголошеним візитом перебуває у Києві. При цьому раніше він закликав готуватися до тривалої війни в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: