Генсек НАТО прибув до Києва і зустрівся з Зеленським

Читать на русском
Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг прибув з неоголошеним візитом до Києва. Сьогодні відбулася пресконференція з Володимиром Зеленським.
скріншот з відео

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг сьогодні з неоголошеним візитом перебуває в Україні. У Києві він уже провів зустріч із президентом Володимиром Зеленським.

Про це повідомила пресслужба НАТО (https://www.nato.int/cps/en/natohq/events_67375.htm).

Членство України в НАТО: як до цього ставляться союзникиЯк союзники ставляться до членства України у НАТО. На інфографіці – останні заяви партнерів.

Повідомляється, що у Києві Генеральний секретар НАТО провів пресконференцію з президентом України.

«Радий вітати в Україні генерального секретаря НАТО, радий нашій змістовній розмові. Сьогодні це вже розмова де-факто союзників і питання часу, коли Україна де-юре стане членом Альянсу. Ми робимо все, щоб наблизити цей час», – сказав президент.

Зеленський зазначив, що Україна вже захищає спільний простір свободи, що об'єднує всіх членів НАТО, та перемога України у війні, яку розв'язала росія, гарантовано забезпечить довгострокову безпеку та мир «і не лише для нашої держави, а для всього континенту».

Він також подякував партнерам за допомогу і підкреслив, що результати співпраці з НАТО є очевидними. Зокрема, згадав танкову та авіаційну коаліцію.

Крім того, сьогодні у столиці України знаходиться новий міністр оборони Британії Грант Шаппс та міністр оборони Франції Себастьян Лекорню.

Шнапс також вже зустрівся з Зеленським, а міністр оборони Франції розпочав своє перебування у Києві з вшанування Героїв перед Стіною пам'яті полеглих за Україну.

Нагадаємо, раніше генсек НАТО заявив, що Україна поступово набирає обертів у контрнаступі. Також повідомлялося, що країни НАТО збільшать виробництво боєприпасів для України та власних потреб.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: