Українські військові, ймовірно, здійснили прорив на лінії Роботине-Вербове – ISW

Читать на русском
ЗСУ вийшли на лінію окопів на захід від Вербового Запорізької області, а також, ймовірно, здійснили прорив з бронетехнікою на лінії Роботине-Вербове.
Фото: Генштаб ЗСУ

Збройні сили України вийшли на лінію окопів на захід від Вербового Запорізької області, а також, ймовірно, здійснили прорив з бронетехнікою на лінії Роботине-Вербове.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Експерти зазначають, що російські воєнні блогери стали менш схильні детально повідомляти про російську активність на цій лінії фронту або подавати погані новини про невдачі армії рф.

При цьому окупаційний чиновник Запорізької області Володимир Рогов повідомив про прорив щонайменше чотирьох українських рот, які «зі значною кількістю бронетехніки увірвалися на позиції росіян на лінії Роботине-Вербове після масованого артилерійського обстрілу».

Крім того, за словами аналітиків, інший російський військовий 26 вересня заявив про інтенсивні взаємні обстріли, «що роблять наземні дії біля Вербового та Роботиного небезпечними».

Окрім цього, російське військове командування в Москві скасувало плани передислокації російської 106-ї дивізії ПДВ у район Роботиного для допомоги діючим там нині 7-й і 76-й дивізіям ПДВ.

Нагадаємо, 27 вересня у Генштабі повідомили, що ворог зосередився на трьох напрямках, проте ЗСУ відбили всі атаки.

Також у ЗСУ заявили про вдале просування українських військ у районі Роботиного.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: