Зведення Генштабу: ворог зосередився на трьох напрямках, ЗСУ відбили всі атаки

Читать на русском
Генеральний штаб опублікував вечірнє зведення від 27 вересня. Вказано, що протягом доби на фронті сталося 14 бойових зіткнень. Російська окупаційна армія намагалася наступати на трьох напрямках, усі їхні спроби були провальними.
Фото: Генштаб ЗСУ

Протягом доби на фронті сталося 14 бойових зіткнень. Російська окупаційна армія намагалася наступати на трьох напрямках, усі їхні спроби були провальними.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генерального штабу ЗСУ від 27 вересня.

На Бахмутському напрямку наші захисники успішно відбили атаку противника в районі Григорівки Донецької області. Ворог завдав авіаційних ударів біля Андріївки, Костянтинівки, Північного, Торецька Донецької області. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилися понад 15 населених пунктів.

Скільки російських гелікоптерів знищено з початку вторгненняРосійська армія втратила в Україні вже понад 300 бойових вертольотів. Найбільше – у березні 2022 року. Детальніше – на інфографіці.

На Авдіївському напрямку загарбники завдали авіаційних ударів неподалік Авдіївки та Водяного Донецької області. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали близько 10 населених пунктів.

На Мар'їнському напрямі протягом доби наші захисники успішно відбили 8 атак ворога безпосередньо в районі Мар'їнки Донецької області. Противник завдав авіаційного удару поблизу Новомихайлівки Донецької області.

На Шахтарському напрямку наші захисники успішно відбили атаку противника в районі Рівного Донецької області. Ворог завдав авіаційних ударів біля Урожайного та Старомайорського Донецької області. Під вогнем оккупантів було близько 10 населених пунктів.

На Куп'янському напрямку противник завдав авіаційних ударів біля Бологівки, Кругляківки Харківської області та Новоселівського Луганської області.

На Лиманському напрямку від авіаційних ударів ворога постраждали Надія, Новоєгорівка, Невське Луганської області та Сіверськ, Спірне, Веселе Донецької області. Окупанти обстріляли з артилерії та мінометів понад 10 населених пунктів.

На Запорізькому та Херсонському напрямках російська армія завдала авіаційних та артилерійських ударів по більш ніж 30 населених пунктах.

Від 9 днів до 14 років: скільки тривають війни путінської росіїНайдовша війна путінської росії триває понад 14 років, найкоротша тривала 9 днів. Більше – на інфографіці.

Водночас Сили оборони України продовжують наступальну операцію на Мелітопольському напрямку, наступальні (штурмові) дії на Бахмутському напрямку, завдають окупаційним військам втрати у живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж усієї лінії фронту.

«Протягом доби авіація Сил оборони завдала 7 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки супротивника. Також нашими захисниками було знищено 2 розвідувальні БПЛА. нанесено ураження по зенітно-ракетному комплексу С-300 та 6 артилерійських засобах ворога», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, втрати російської армії за останню добу склали приблизно 320 військовослужбовців. З початку повномасштабної війни вбито 276 тисяч 990 окупантів.

Раніше повідомлялося, що ВСУ вдалося досягти успіху в районах Кліщіївки, Відрадівки та Шумів на Донеччині.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: