Іран продав росії боєприпасів більш ніж на мільйон доларів – Sky News з посиланням на контракт

Читать на русском

Імовірний контракт на постачання зброї росії Іраном з'явився у ЗМІ. Зазначається, що це перший вагомий доказ угод.
Ілюстративне фотоmil.in.ua

Іран продав росії боєприпасів для війни проти України на суму трохи більше мільйона доларів.

Про це повідомляє британське видання Sky News, у розпорядженні якого є контракт на постачання зброї – це перший вагомий доказ угоди.

Друзі путіна: які країни допомагають росії озброєнням для війни проти УкраїниІран, Білорусь, Північна Корея допомагають росії озброєнням для війни проти України. Також путінський режим намагався купити зброю у Сербії та М'янми та сподівається отримати допомогу від Китаю.

За словами джерела в британській службі безпеки, 16-сторінковий документ від 14 вересня 2022 року «на 100% справжній».

Згідно з документом, Іран продав різні типи ракет та боєприпасів. У додатку до контракту йдеться, що Іран передавав 125-мм стволи для танків Т-72, стволи для 122-мм гаубиці Д-30, танкові, артилерійські боєприпаси.

Під заголовком «В ім'я Аллаха» контракт укладено між Міністерством оборони Ірану та російською державною військовою експортно-імпортною компанією АТ «Рособоронекспорт». Договір ідентифікується за цим номером: NoIR-RU-2022 6001/1/NoP/2236478020960.

Документ складено англійською, що звично для контрактів Ірану з іншими країнами. При цьому там є низка орфографічних помилок – за словами експертів, незначні друкарські помилки можливі.

Посольство росії та посольство Ірану у Великій Британії не відповіли на прохання прокоментувати угоду з постачання зброї, а також справжність документів. Україна та Британія заявили, що планують перевірити справжність матеріалу і вживуть заходів, якщо він виявиться достовірним.

Нагадаємо, за останні півроку Іран поставив росії понад триста тисяч артилерійських снарядів та мільйон набоїв.

За це Україна запроваджує секторальні санкції проти Ірану на 50 років.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: