Школярі не складатимуть ДПА, але деякі класи пройдуть пілотне тестування – МОН

Читать на русском
В Україні учні 4, 9 та 11 класів поки що не проходитимуть державну підсумкову атестацію (ДПА).
mon.gov.ua

Випускники початкової, базової та середньої школи (4, 9 та 11 класів) не проходитимуть державну підсумкову атестацію (ДПА). Однак для 4-х класів хочуть провести пілотне тестування.

Про це повідомила пресслужба Міносвіти у середу, 27 вересня.

«Зараз у нас є домовленість про те, що у перспективі намагатимемось повертати ДПА на всіх рівнях загальної середньої освіти: для початкової школи (після 4 класу), для базової школи (після 9 класу) та для випускників зі школи (11 класу)», – розповів голова комітету освіти, науки та інновацій Верховної Ради Сергій Бабак.

Зокрема, вже цього навчального року Український центр оцінювання якості освіти проведе пілотування системи Державної підсумкової атестації для учнів після 4 класу на певній кількості учнів.

«Магістрально ми хочемо забезпечити такий механізм, адже тоді держава отримуватиме інструмент одночасного зрізу знань на трьох рівнях загальної середньої освіти. Це допоможе приймати правильні управлінські рішення щодо вдосконалення тієї чи іншої ланки», – додав він.

Нагадаємо, у 2022 році Кабмін скасував проходження державної підсумкової атестації для випускників 2022-2023 навчального року.

У березні поточного року Комітет освіти, науки та інновацій ВР підтримав повернення у 2024 році ДПА для випускників початкової, базової та середньої школи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: