Учнів 4-х та 9-х класів цього року офіційно звільнили від ДПА

Читать на русском
В Україні набув чинності наказ МОН про звільнення від проходження державної підсумкової атестації учнів 4-х та 9-х класів.
фото НУШ

В Україні набув чинності наказ Міносвіти про звільнення від проходження державної підсумкової атестації (ДПА) учнів 4-х та 9-х класів.

Про це повідомили у пресслужбі МОН у понеділок, 13 лютого.

Вступ-2023: дітей загиблих захисників України приймуть поза конкурсомУ МОН розповіли, які вимоги до вступників застосовуватимуться у 2023 році. Проте, вони не поширюються на дітей загиблих воїнів.

«Міністерство освіти і науки України повідомляє, що набрав чинності наказ МОН України від 11 січня 2023 року №19 «Про звільнення від проходження державної підсумкової атестації учнів, які завершують здобуття початкової та базової загальної середньої освіти, у 2022/2023 навчальному році», зареєстрований у Міністерстві юстиції України 26 січня 2023 року за № 167/39223», – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, наказ підготовлено з метою збереження життя та здоров'я учнів в умовах воєнного стану.

Нагадаємо, Рада підтримала у першому читанні законопроект, що передбачає скасування цього року ДПА та можливість проведення мультитесту замість ЗНО під час вступної кампанії 2023 року.

Раніше голова МОН Сергій Шкарлет розкрив деталі вступної кампанії для абітурієнтів. Серед іншого пропонується скасувати ЗНО та вдосконалити національний мультипредметний тест.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: